Előfizetői tartalom

2008 óta nem volt ekkora amerikai bankcsőd, újra zuhannak az árfolyamok

Minden idők második legnagyobb amerikai bankcsődjén, és 2008 óta a legnagyobb bukáson vagyunk túl, a bajba jutott First Republic Bank eszközeit a JP Morgan veszi meg, és bár ez a lépés sokak szerint a pánik továbbterjedését más regionális bankokra megállította, a befektetők nem egészen ezt árazzák, az árfolyamok zuhanása alapján az a kérdés, melyik bank lehet a következő gyenge láncszem. Közben a nagybankok vezetői nyugtatják a kedélyeket, és arról beszélnek, hogy közel sem olyan rossz a helyzet, mint 2008-ban, sokan viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy a regionális bankok mérlegein sok a rossz minőségű, kereskedelmi ingatlanokhoz köthető hitel, ezek pedig újabb bedőléseket okozhatnak. Az amerikai bankválság fontosságát jól jelzi, hogy az amerikai jegybank is kiemelten figyeli, és figyelembe veszi a kamatpálya meghatározásakor.

Zuhanás a tőzsdén A 2008-as pénzügyi válság óta nem volt akkora bankcsőd az Egyesült Államokban, mint most, a bajba jutott First Republic eszközeit a JP Morgan vette meg, de úgy tűnik, hogy ezzel még nincs vége az amerikai bakválságnak, legalábbis a tőzsdei reakciók alapján ez látszik, ugyanis nagyot esett kedden több regionális bank részvényárfolyama, de a nagybankok papírjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés