Előfizetői tartalom

Zseni az OTP: kitalálták, hogyan lehet kiütni a különadókat

Masszív adóterhet kapott a nyakába az OTP Magyarországon, ami sokat elvisz a profitból. Idén viszont volt valami, ami kvázi semlegesítette a terheket: a nemrég megvett szlovén NKBM-et olyan jó áron szerezték meg, hogy ott most jelentkezett egy gigantikus pozitív akvizíciós hatás (badwill), ez pedig ellensúlyozza a különadók negatív hatását. Nem bonyolult: minden évben jó áron kell venni egy nagy bankot, és akkor az kiüti a különadókat. Felkészül: az üzbég Ipoteka.

Itt vannak az új rekordok Szinte minden fontosabb soron jobb számokat szállított az OTP, mint amire az elemzők számítottak, magasabb lett az összes bevétel, és bár a működési költségek is a vártnál magasabban alakultak, a működési eredmény így is a várt felett alakult, a nagy meglepetések azonban innen jönnek: jóval alacsonyabban alakultak a kockázati költségek a várakozásoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés