Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: már puhítják a magyar és ukrán kormányt az OTP listázása ügyében

Portfolio
Magyarország zárt ajtók is mögött elismerte, hogy az OTP Bank ukrajnai listázása volt a fő oka annak, hogy blokkolta az Európai Békekeretből a soron következő kifizetést, ami az egymással nem összefüggő ügyek miatt frusztrációt okozott néhány uniós diplomata körében, és most a helyzet tisztázása zajlik, illetve a háttérben egyeztetések kezdődtek a magyar és az ukrán kormánnyal az előrelépés érdekében, mert a fő prioritás Ukrajna támogatása a háború megnyeréséhez – jelezték névtelenséget kérő diplomaták a Reutersnek.

Azt is felrótták, hogy számos más európai vállalatot, így például az osztrák Raiffaisen bankcsoportot is, felrakták az ukránok a háború nemzetközi szponzorainak listájára, de az ő tagállamaik mégsem tanúsítanak ilyen magatartást az ezzel nem összefüggő ügyekben, így a 11. uniós szankciós csomag és a békekeret kifizetése ügyében. Az uniós tisztviselők jelezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés