Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: már puhítják a magyar és ukrán kormányt az OTP listázása ügyében

Portfolio
Magyarország zárt ajtók is mögött elismerte, hogy az OTP Bank ukrajnai listázása volt a fő oka annak, hogy blokkolta az Európai Békekeretből a soron következő kifizetést, ami az egymással nem összefüggő ügyek miatt frusztrációt okozott néhány uniós diplomata körében, és most a helyzet tisztázása zajlik, illetve a háttérben egyeztetések kezdődtek a magyar és az ukrán kormánnyal az előrelépés érdekében, mert a fő prioritás Ukrajna támogatása a háború megnyeréséhez – jelezték névtelenséget kérő diplomaták a Reutersnek.

Azt is felrótták, hogy számos más európai vállalatot, így például az osztrák Raiffaisen bankcsoportot is, felrakták az ukránok a háború nemzetközi szponzorainak listájára, de az ő tagállamaik mégsem tanúsítanak ilyen magatartást az ezzel nem összefüggő ügyekben, így a 11. uniós szankciós csomag és a békekeret kifizetése ügyében. Az uniós tisztviselők jelezték...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái