Előfizetői tartalom

Leleplezte a magyar dollármilliomosokat egy külföldi kutatás – Ilyen számokat még nem láttunk

Közel 580 ezer ember nettó vagyona haladta meg a 30 millió dollárt tavaly a Knight Frank friss elemzése szerint. Különösen a Közel-Keleten ugrott meg az ultragazdagok száma, Európában jelentősen visszaesett a számuk, kivétel ez alól Írország és Monaco. A tanulmányból kiderül az is, hogy Magyarországon közel 32 ezer embernek volt tavaly legalább egymillió dollárja, 2027-re pedig világelsők lehetünk a gazdagok számának növekedésében.

A 2021-es erőteljes gazdasági fellendülést, majd a 2022-es visszafordulást a világ ultargazdagjainak (UHNWI - a tanulmány ide sorolja a 30 millió dollárnál nagyobb nettó vagyonnal bírókat) a száma is lekövette, amely a 2021-es rekordot jelentő 9,3%-os növekedés után 3,8%-kal csökkent tavaly. Habár 10-ből négy milliomosnak a vagyona nőni tudott tavaly, a kihívásokkal teli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés