Előfizetői tartalom

Ezt nem fogják kitenni a bankok az ablakba: összeomlottak a lakáshitelek

A lakáspiac 9 éves, a lakáshitelezés 7 éves mélypontra került idén Magyarországon, az élénkülés jelei még nem látszanak. Miközben az MNB irányadó kamata 2 százalékponttal csökkent, az aktuálisan elérhető lakáshitelkamatok nagy átlagban csak 0,4 százalékponttal kerültek lejjebb január óta, és még most is 9% körül járnak. Másfélszer akkora havi törlesztőrészlet vár most a hitelfelvevőkre, mint két éve, a kamatemelések kezdetén. Megnéztük a bankok friss ajánlatait, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Sokéves mélyponton a piac Az MNB múlt héten közzétett statisztikái szerint az idei év első öt hónapjában mindössze 204 milliárd forintnyi lakáshitel-szerződést kötöttek a magyar háztartások, ez egy év alatt 69%-os visszaesést, nem mellesleg 7 éves mélypontot jelent, vagyis a CSOK 2016-os bevezetése környékén láttunk ilyen alacsony hitelpiaci aktivitást utoljára. Eközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés