Előfizetői tartalom

Elbocsátásokkal spórolnának a bankok, de egymilliárd dollárt kell költeniük a végkielégítésekre

Portfolio
A koronavírus-járvány alatt megnövekedett kereslet miatt számos bank aktivizálta a toborzási csatornáit, a mostani, recessziós környezetben azonban leépítéseket kell végrehajtani. Azonban az elbocsátások is lehetnek költségesek: a legnagyobb amerikai bankok összesen egymilliárd dollárt költöttek végkielégítésekre 2023 első hat hónapjában - írja a Financial Times.

Sok Wall Street-i bank mostanra már elismerte, hogy a koronavírus-járvány idején túl gyors ütemben növelték a létszámot, amikor az otthoni munkavégzés fellendülése miatt magas kereslettel kellett megbirkózniuk. A legnagyobb pénzintézetek idén együttesen több mint 11 000 elbocsátást jelentettek be, az még kérdéses, hogy tovább kell-e folytatniuk a dolgozók elküldését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés