Előfizetői tartalom

Viccnek azért durva lenne - Nagy meglepetés az OTP-től

Akkora profitot hozott össze az OTP három hónap alatt, amit a története során egy egész év alatt is csak ritkán tudott. Most tényleg minden összejött, az alapfolyamatok összességében pozitívak, már a szlovén NKBM is teljes gőzzel termeli a profitot a csoportnak, minden leánybank nyereséges, igen, az orosz és az ukrán is, céltartalékvisszaírás is volt, ráadásul közel százmilliárd forintnyi extra tétel is megtolta az eredményt. Nyilván nem érdemes ezt a negyedéves profitot felszorozni néggyel, de azért a mostani eredmény összetétele több ponton is jól mutatja, mekkora potenciál van a bankcsoportban. És a már megvett üzbég Ipoteka számai ebben még nincsenek is benne.

Erős lett

13 éve írok OTP gyorsjelentés összefoglalókat, de olyanra, mint a mostani, nem emlékszem, amikor az elemzői várakozások köszönőviszonyban sincsenek a tényszámokkal. Persze magyarázat van az eltérésekre, jó sok extra tétel nehezítette a tisztánlátást, részben ezek okozták azt, hogy

az OTP 105 milliárd forinttal nagyobb profitot ért el, mint amire az elemzők számítottak.

Miközben a konszenzus 278 milliárd forint, a legmagasabb várakozás pedig 312 milliárd forint volt, az OTP 382 milliárd forintot ért el, ez természetesen bődületesen nagy rekord.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés