Előfizetői tartalom

Napokon belül eldől az OTP sorsa

Az amerikai jegybank kamatdöntése után borúsabbá vált a nemzetközi befektetői hangulat, ez is nyomás alatt tartja az OTP árfolyamát, de a technikai kép is kezd elromlani, mutatjuk a kapaszkodókat. Többek között a hazai részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Két napja írtunk arról, hogy érdekes technikai kép alakult ki az OTP grafikonján, amiből további esés jöhet, főleg akkor, ha a nemzetközi tőkepiaci hangulat is elromlik. Eddig mindkettő bejött,

  • az OTP árfolyama közel 4 százalékot esett az elemzésünk óta,
  • és a világ vezető részvényindexei is lejjebb kerültek a Fed kamatdöntése után.
otpsdgfs

De mi is volt az az érdekes technikai kép, amire felhívtuk az olvasóink figyelmét?

Az OTP árfolyama először augusztus közepén, majd augusztus végén, legutóbb pedig szeptember közepén emelkedett új lokális csúcsra, az egyre magasabb árfolyamcsúcsokhoz viszont egyre alacsonyabb RSI (indikátor, amely a túlvettséget/túladottságot mutatja) érték tartozott, viszont mindhárom RSI csúcs a 70-es érték fölött alakult, ez pedig a múltbeli tapasztalatok alapján akár nagyobb esést is előre jelezhet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés