Előfizetői tartalom

Zuhan az OTP - Hol állhat meg?

Két napja figyelmeztettünk arra, hogy nagyobb esés jöhet az OTP részvényeinél, ami be is következett, ma pedig begyorsult az esés, ami mögé most a hír is megérkezett. Varga Mihály a bankok terheinek emelkedését lengette be, amire meredeken esik az OTP árfolyama. A pénzügyminiszter szerint akkor jöhetnek további adók, ha a bankoknak jelentős eredményei lesznek. Mondta ezt akkor, amikor az OTP rekordprofitot ért el. Többek között a hazai részvénypiaci befektetésekről, így az OTP részvényeiről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Napok óta esik az OTP árfolyama, mintha valakik megérezték volna, hogy a kormány valamire készül. Miközben a múlt héten még 14 770 forintos lokális csúcsot ütött az árfolyam, ma 13 ezer forint alá is beesett a jegyzés.

otpdsfs

Ma meg is érkezett a napok óta tartó esés mögé a hír, a kormány ugyanis belengette a bankadó megemelését és a kamattámogatott hitelek felülvizsgálatát.

Varga Mihály azt mondta, hogy

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés