Előfizetői tartalom

Kettős fronthatással küzd az OTP

Portfolio
Több releváns hír érkezett az OTP szempontjából, ezeket mérlegelik ma reggel a befektetők. Egyik oldalról levették az ukránok a bankot a háborús szponzori listáról, valamint az EU-forrásokról szóló hír is pozitívan hatott. Eközben viszont a GFM önkéntes kamatplafonról szóló bejelentése, valamint az idei hiánycél felemelése inkább negatívnak tekinthető. A piaci reakció összességében pozitív volt, az OTP a régiós bankpapírokhoz képest jelentősen felülteljesít.

Jó és rossz hírek is jöttek

Felpattant az OTP árfolyama a mai kereskedésben, felfelé húzva a magyar tőzsdét.

A pozitív oldalról hatott,

  • hogy az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) levetette a bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról;
  • emellett szintén pozitívum, hogy a Financial Times és a Portfolio is arról értesült, hogy Brüsszel hamarosan feloldhat 13 milliárd eurónyi - de technikailag csak 10,7 milliárd eurónyi - kohéziós támogatást. Ugyan ez a hír nem OTP-specifikus, hazai szempontból mégis pozitívum, hiszen a külföldi befektetők gyakran az OTP-n keresztül szereznek maguknak magyar kitettséget.

Viszont a pozitívumokat ellensúlyozzák a ma reggeli, az OTP számára inkább negatívnak tekinthető hírek:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés