Előfizetői tartalom

Uniós források: a Bizottság heteken belül eurómilliárdok utalását engedheti meg Magyarországnak

Míg a magyar kormány kommunikációjában rendre arról van szó, hogy az Európai Bizottság visszatartja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, most a Financial Times és a Portfolio is arról értesült, hogy Brüsszel hamarosan feloldhat 13 milliárd eurónyi kohéziós támogatást. A döntés novemberre maradhat, ami várhatóan jövő év eleji kifizetéseket jelent majd. Kormányzati forrásokból úgy tudjuk, hogy mintegy 500 milliárd forintot várnak a költségvetésbe.

Jelentős fejlemény, hogy az Európai Bizottság készen áll arra, hogy mintegy 12,7 milliárd eurónyi uniós forrást szabadítson fel Magyarország számára. A nyárra elfogadott igazságügyi reformelemek ugyanis Brüsszel szerint megfelelően teljesíthetik a kohéziós támogatásoknál alkalmazott horizontális feljogosító feltételeket, így a jogállamisági eljárás, és egyéb ügyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés