Előfizetői tartalom

Elpárolgott 1800 milliárd a magyar lakosság bankszámláiról, durva a helyzet a lakáshiteleknél

A lakossági és a vállalati hitelpiac is nagyon gyengén muzsikált augusztusban az MNB friss adatai szerint. A hitelállományok stagnálásközeli állapotban kerültek, az új lakáshitel-kihelyezés 7 éves mélyponton van, és kétséges, hogy a kormány friss kamatplafon-elvárása gyors áttörést hozna. Ami a betéti oldalt illeti, most már nem csak a lakosság, hanem a vállalatok számlaállománya is csökken. A lakossági bankszámlákról és betétekből 1828 milliárd forint párolgott el tavaly február óta.

Közzétette kedden az MNB a magyar bankszektor augusztusi hitelpiaci és betéti statisztikáit. Kijelenthető, hogy a lakossági hitelpiac még nem tért magához: a kihelyezések az 5 évvel ezelőtti szinten állnak. Egy évvel ezelőtt már javában zajlott a hitelpiaci visszaesése, de még ahhoz képest is 43%-kal kisebb volt a lakáshitelek felvétele idén augusztusban. Az 54 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés