Előfizetői tartalom

Megérkeztek a magyar bankok új lakáshitelei, rég láttunk ilyen törlesztőrészleteket

Legalább egy kamatperiódus esetében (jellemzően a 10 évesnél) minden nagyobb hazai bank megfeleltette a lakáshitelét a kormány hétfőn életbe lépett 8,5%-os THM-plafon elvárásának. A kezdeményezés felgyorsította a kamatok csökkenését, így az átlagos kamatszint mintegy 0,8 százalékponttal került lejjebb egyetlen hónap alatt. Ezzel a Portfolio számításai szerint nagy átlagban 6%-kal csökkent a 20 éves lakáshitelek várható törlesztőrészlete, amivel a tavaly novemberiről a tavaly szeptemberi szintre kerültek vissza. Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Ahogy arról a múlt héten írtunk, eddig nagyítóval kellett keresni az új, 8,5%-os THM-plafon alá beférő lakáshiteleket a bankok ajánlataiban. A kezdeményezés legelső napján, hétfőn viszont gyökeres változás ment végbe, így ma már elmondható, hogy legalább egy, jellemzően a 10 éves kamatperiódus esetében a nagyobb bankok közül mindegyik megfelelt a 8,5%-os THM-plafonra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés