Előfizetői tartalom

Hamarosan újra pénz állhat a házhoz az OTP-nél - Nem is kevés!

Az OTP minden piacán domináns, de legalább két számjegyű piaci részesedést céloz meg, ahol ez nincs meg, és organikusan nehezen elérhető, ott felvásárolnak, ahol az sem megy, onnan kivonulnak. Utóbbi forgatókönyv működött Szlovákiában, és így lesz ez Romániában is. Most úgy tűnik hogy ott hamarosan meglesz a vevő, a román leánybank eladásából komoly összeg érkezhet az anyabankhoz. Többek között a hazai részvénypiaccal és az OTP részvényeivel is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.





Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Akvizíciós körút

Egymás után vásárolta fel a régióban a bankokat az OTP, így sikerült megvetni a lábát illetve megerősíteni az ottani pozíciót Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában, Albániában vagy éppen legutóbb Üzbegisztánban.

Romániában viszont nem sikerült akvirálni, organikusan pedig nem tudott érdemben növekedni a bank, maradt a 3 százalék körüli piaci részesedés, ami az OTP céljaival nehezen összeegyeztethető, így a szlovák leánybank 2020-as eladásához hasonlóan a román bankot is eladásra kínálja most az OTP.

tabl

Eladják a román OTP-t

Júniusban a Bloomberg arról írt, hogy az olasz UniCredit, két osztrák bank, a Raiffeisen Bank International és az Erste, valamint a Banca Transilvania érdeklődött az OTP Bank Románia megvásárlása iránt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés