Előfizetői tartalom

Földbe állt volna a hitelezés Magyarországon, de sikerült állami programokkal megmenteni

Portfolio
Jelentős sikereket mutat fel a Garantiqa, az EXIM, az MFB és a Széchenyi Alapok a hazai cégek növekedésének az elősegítésében, nélkülük számottevő forráshiánnyal nézett volna szembe sok ezer vállalkozás. „Finanszírozási lehetőségek extrém magas kamatkörnyezetben” címmel zajlott a Budapest Economic Forum délelőtti panelbeszélgetése Kuruc Péter, az EY szakértőjének moderálásával, majd az EXIM előadója mutatta be hitelprogramjaik látványos gazdaságfejlesztési hatását.

Mi az intézményük értékajánlata a magas kamatkörnyezet kompenzálására? Támogatott hitelezés nélkül földbe állt volna a hitelezés és a gazdaság, garancia nélkül pedig nem jött volna ki a földből – fogalmazott Szabó István Attila, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. A magas kamat csak indikátora a gazdaság nagyobb problémájának. Ugyanakkor a kamatkörnyezettől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés