Előfizetői tartalom

Bejelentette a kormány a CSOK Pluszt, gyerekenként 10 milliót engedhetnek el

Kormányinfón jelentette be Csák János miniszter, hogy CSOK Plusz néven új kamattámogatott hitelt vezet be a kormány az új gyermeket előre vállaló házaspárok számára 2024. január 1-jétől. A hitelösszeg a teljes (meglévő + vállalt) gyermekszámtól függően legfeljebb 15, 30 vagy 50 millió forint lehet, a kamat egységesen fix 3%. A CSOK Plusz tehát bankoknál elérhető hitelkonstrukció lesz, ugyanakkor az eddigi CSOK-hitelhez képest nagy újdonság, hogy a második megszülető gyermektől kezdődően gyermekenként 10 millió forint tartozást enged el a kormány e hiteltartozásból.

2023. október 25. 19:37 Megosztás Első értékelésünk  Eldőlt tehát, hogy a CSOK Plusz nem egy visszatérítendő támogatás forma lesz, mint az eddig ismert CSOK, hanem a babaváró hitelhez hasonlóan egy hitel lábat és a második (feltehetően újonnan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés