Előfizetői tartalom

Esik a BUBOR, hamarosan véget ér a kamatstop?

Az infláció csökkenésének és az MNB monetáris lazításának köszönhetően utoljára 2022 júliusában látott szintre csökkent mára a budapesti bankközi kamatláb, a BUBOR. A jelenlegi 10,82 – 11,43 százalékos értékek az alapkamathoz hasonlóan már közel vannak ahhoz a szinthez, amelynél a kormány elkezdheti a meglévő jelzáloghitelekre és kkv-hitelekre vonatkozó kamatstop felülvizsgálatát. Még bizonytalan, mikor teszik ezt meg.

Háromféle kamatkorlátozás „Novemberben születik döntés a kamatstopról” – közölte a kormány szűkszavúan október 26-án a Facebook-oldalán, de nem tették egyértelművé, mit értenek kamatstop alatt, ugyanis háromféle kamatkorlátozás is érvényben van a bankoknál, amelyeket az egyszerűsített kommunikációban könnyű egymással összekeverni: a meglévő változó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés