Előfizetői tartalom

Jön a nagy nap - Erre figyel most mindenki az OTP-nél

Pénteken jön az OTP nagy napja, érkezik ugyanis a harmadik negyedéves gyorsjelentés, ami heves mozgásokat hozhat a bank részvényárfolyamában. Mutatjuk, mire érdemes figyelni az OTP grafikonján.

Az OTP idén az egyik legjobban teljesítő hazai blue chip, az árfolyama 36 százalékot emelkedett, amivel a második a hazai listán a 80 százalékot ralizó Magyar Telekom után.

A régiós bankok között a lengyelek verik (PKO 44%, Pekao 49%, mBank 79%, Alior 99%), de jóval jobban teljesít, mint az osztrákok, az Erste idén 15 százalékot emelkedett, a Raiffeisen pedig 2 százalékot esett.

A 36 százalék tehát nem rossz teljesítmény, de volt már ennél jobb is, szeptember közepén azonban nagy szakadás jött az OTP árfolyamában, azóta, a szeptember végi mélypontról próbál magához térni az árfolyam.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés