Előfizetői tartalom

Bejelentette a kormány minden idők legnagyobb családtámogatását, széttárják a kezüket a bankok

A fiatal családokra, az ingatlanpiacra és a demográfiai mutatókra is hatni fog az új CSOK Plusz, a legközvetlenebb hatása azonban a lakáshitelek piacára lesz. A kormány után az MNB is megfogalmazta várakozását a héten arra vonatkozóan, hogy mennyien, illetve mekkora összegben fogják felvenni a hitelt, ettől eltekintve a bankok többsége sötétben tapogatózik: mivel nem volt még ilyen program Magyarországon, a többségük nem kívánt a Portfolio megkeresésére becslést adni a várható igénybevételről. Néhány bank viszont megtette ezt, így most összefoglaljuk, milyen lakáshitelpiaci hatásról szólnak a jelenlegi állami és piaci várakozások.

Bejelentés már volt, kihirdetés még nincs A kormány már október 25-én bejelentette, hogy CSOK Plusz néven egy akár 20 millió forintos állami támogatással kombinálható kedvezményes, fix 3%-os kamatozású lakáshitelt vezet be. Bemutattuk azóta a várható törlesztőrészleteket és a többi családtámogatással való kombinálás révén elérhető akár 58+30 milliós előnyt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés