Előfizetői tartalom

Belenyúlhatnak Nagy Mártonék a lakáshitelekbe, már most elcsíphetők 7% alatti kamatok

Aki mostanában vesz fel lakáshitelt, az jó eséllyel 7 és 8 százalék közötti kamattal tudja ezt megtenni, ami egy 20 éves, 20 milliós kölcsön esetében havi 155 - 167 ezer forintos törlesztőrészletet jelent. Október eleje óta nincs nagy változás ebben, és úgy tűnik, a kormány és a bankok hétfőn esedékes, a THM-plafon felülvizsgálatát is magában foglaló találkozója se nagyon fog látványos kamatcsökkentéseket hozni. Kivételes lehetőségek viszont még ilyenkor is akadnak a hitelfelvevők számára: három banknál is találtunk 7 százalék alatt elcsíphető lakáshitelkamatot. Mutatjuk a december eleji hitelajánlatokat, személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Élénkülő piac, beszorított árazás A CSOK és a babaváró hitel jogosulti körének január 1-jei szigorítása miatt némi keresletélénkülést hozott az év utolsó három hónapja a magyar lakáshitelpiacon, de ez az élénkülés csak nagyon mérsékelt – jelezték piaci forrásaink. Az MNB október végéig tartó, általunk már bemutatott adatai szerint az első 10 hónapban 464...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés