Portfolio signature

Kilőtt az OTP – Az a durva, hogy még így is nagyon olcsó

Az ukrajnai háború kitörése után alaposan átárazták az OTP részvényeit, nem véletlenül, ugyanis a banknak Ukrajnában és Oroszországban is van kitettsége. Azóta viszont nagyot fordult a világ, az orosz és ukrán operáció leírása sem rengetné meg a bankot, miközben amíg a cégcsoporthoz tartoznak, addig szép profitot termelnek, de a többi leánybank is jól húz, 2023-ban rekordbevétele és profitja lesz a bankcsoportnak. Idén elkezdték visszaárazni az OTP-t, az árfolyam idén másfélszeresére emelkedett, és még így is olcsó az OTP.
Jön a Portfolio Investment Day 2024 november 6-án: a lakossági  befektetési rendezvény, amin mindenki részt akar venni,  mert itt első kézből szakértőktől kaphat pontos képet a hazai és globális gazdasági folyamatokról, ismerhet meg vállalati sikersztorikat cégvezetőktől, és kaphat befektetési ötleteket profi portfóliómenedzserektől, elemzőktől. Célunk az, hogy a jelenlévők hasznos tudással, praktikus befektetési ötletekkel felvértezve távozzanak az eseményről. Novemberi rendezvényünk legforróbb témája az amerikai elnökválasztás globális hatásai lesznek.

Egyre meredekebben emelkedik az OTP árfolyama, miközben az elmúlt napokban lassan araszolt fölfelé, ma közel 4 százalékot ugrott, ezzel tavaly február óta nem látott magasságban áll. A tavaly augusztusi mélypont óta több mint megduplázódott az árfolyam, csak idén 54 százalékot emelkedett, ezzel a Magyar Telekom 95 százalékos száguldása mögött az OTP a második legjobban teljesítő hazai blue chip, és nagy szerepe van abban, hogy a BUX index a világ egyik legjobban teljesítő részvényindexe idén 37 százalékos emelkedéssel.

otpppasdfsdy

Hogy ekkora emelkedés után drága már az OTP részvénye? A számok azt mutatják, hogy nagyon nem.

Az OTP részvényei a könyv szerinti érték 85 százalékán forognak, ezzel a régiós bankrészvények között az egyik legalacsonyabb szorzón árazott papír az OTP.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés