Előfizetői tartalom

Egyszerűen eltűntek egyes valuták a magyar pénzváltókból - Mi folyik itt?

„Érdeklődnék, tudnak-e valamit arról, hogy országszerte megannyi váltónál-banknál nem lehet norvég-dán-svéd koronát váltani? Többekkel beszéltem, némelyek több mint húsz éve a szakmában vannak, sose volt ilyen, és senki nem tudja a konkrét okát” – vetett fel egy problémát olvasónk. Utánajártunk, igaz-e a hír, ha igaz, akkor mi áll a háttérben. Jórészt igaz a hír, nem újkeletű a probléma, a skandináv jegybankok tudnak róla, nem magyarspecifikus jelenségről van szó. Mögötte három különböző okot is találtunk.

A hír igaz: van hiány Kevesen utaznak jelentős készpénzzel a hátizsákjukban az eurót nem használó skandináv országokba, ennek megfelelően a magyar internet sem nagyon foglalkozik azzal a kérdéssel, vajon kapható-e norvég, dán és svéd korona a magyar bankoknál, pénzváltóknál. Felhívtunk hát öt pénzváltót, és megkérdeztük, igaz-e a hír, és kapható-e náluk ezek közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés