Előfizetői tartalom

Elérkezett az idő a magyar lakáshitelek tömeges leváltására? – Rengetegen nyerhetnek nagyot idén

Fáradságos és drága mulatság Magyarországon egy lakáshitel kiváltása, de észszerű időzítés és bankválasztás esetén 1-2 év alatt megtérülhet a hiteladós számára. A piaci kamatok csökkenésének köszönhetően a Portfolio becslése szerint a lakáshitelek több mint 10%-ánál érdemes már elgondolkozni a hitelkiváltáson. Az új lakáshitelek kamatának további csökkenésével és a kamatstop – jelen állás szerint június végén várható – kivezetésével ez az arány akár 30% közelébe emelkedhet. Előnyei ellenére nagyon nem össznépi sport a lakáshitelek kiváltása Magyarországon.

Megéri hitelt kiváltani? Amikor valaki hitelkiváltáson gondolkodik, akkor legalább öt kérdést kell megválaszolnia magának: Található-e jelentősen (akár 2-3 százalékponttal) alacsonyabb kamat a meglévő hitelénél a bankok ajánlataiban? Ha igen, az a hitelkiváltás mellett szól. Várható-e olyan esemény, amitől a régi és az új kamat közötti kamatkülönbözet ehhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés