Előfizetői tartalom

Megvan, mennyivel drágulhat az alapszámla Magyarországon

Portfolio
Harmadával drágulhatnak az alapszámlák idén, a bankok kínálatában kötelezően megjelenő csomagot legfeljebb 1334 forintos havidíjért vehetjük igénybe. A hazai bankok számlacsomagjai között azonban találni akár ennél olcsóbb ajánlatokat is, érdemes a bankolási szokásainknak megfelelő ajánlatot választani.

A minimálbérhez igazodik a díj

Tavaly év végén a munkaadók és munkavállalók szervezetei a szokásosnál hamarabb megállapodást kötöttek a következő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról, így egy november végén megjelent rendeletében a kormány kihirdette ezek összegét, valamint azok részletszabályait.

2023. december 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak megállapított alapbér kötelező legkisebb összege, azaz a havi minimálbér 266 800 forint lett. A hazai szabályozási környezetben a minimálbérhez igazodik számos adózási szabály és értékhatár, ezek között az úgynevezett alapszámla legmagasabb havidíja is – idézte fel a bank360.

Az alapszámla maximális díja a bruttó minimálbér 0,5 százalékát teheti ki, ez azt jelenti, hogy 2024-ben legfeljebb 1334 forint lehet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés