Előfizetői tartalom

Lecsapott a Moody's a bankszektor leggyengébb láncszemére

Portfolio
A Moody's hitelminősítő kedden a New York Community Bancorp összes hosszú távú, illetve néhány rövid távú kibocsátói besorolását befektetésre nem ajánlott kategóriára rontotta, és további leminősítésekre figyelmeztetett - számolt be a Reuters. Ez az a bank, amely az elmúlt napokban a kereskedelmiingatlan-portfólióján keletkezett jelentős veszteség miatt a banki részvénypiac leggyengébb láncszemének számított. Tegnap az árfolyama 17%-ot zuhant, és idén már piaci értékének a 60%-át elveszítette.

Az ügynökség a bankcsoport vezető leánybankja, a Flagstar Bank összes hosszú távú és néhány rövid távú besorolását és értékelését is leminősítette. A Moody's a NYCB besorolását Baa3-ról Ba2-re rontotta, ami befektetésre nem ajánlott kategóriának számít. A leminősítés a Moody's azon véleményét tükrözi, hogy a NYCB-nek a második és harmadik védelmi vonala...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés