Előfizetői tartalom

Nagyot ment a magyar lízingpiac, csodát műveltek az autóknál a lízingcégek

A körülményekhez képest nagyot alakított tavaly a magyar lízingpiac, hiszen miközben a hitelpiac visszaesett, a lízingfinanszírozásban mérsékelt növekedést hozott a tavalyi év a Magyar Lízingszövetség tagjainál. A gépjármű-kereskedői árengedményeket a lízingcégek kamatkedvezménnyel egészítették ki, így a szélesebb piaci trenddel szembe menve az autószegmens 22%-kal tudott növekedni az előző évhez képest. A lízingpiac egésze 5,5%-kal nőtt, és megtört a szerződéses darabszám csökkenő trendje is. A kamatok csökkenése ellenére a piac kilátásai ma bizonytalanok.

Fordulat a magyar lízingpiacon Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnöke a szervezet keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 909 milliárd forintnyi új kihelyezéssel zárta a 2023-as évet a magyar lízingpiac, ami 5,5%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest (ingatlanpiaci szerződések nélkül +13,5% volt a növekedés, ebből 1287 milliárd forintnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés