Előfizetői tartalom

Megszűnik a kamatstop a céges hiteleknél, de várhatóan nem fog nőni a törlesztőrészletük

Portfolio
A tavaly decemberben bejelentettnek megfelelően április 1-jével megszűnik a kis- és középvállalkozások kamatstopja – erősítette meg most az NGM. A kkv-k kamatstopszintjét jóval magasabban húzták meg a lakosságénál, a BUBOR pedig jelentősen csökkent, ezért nem fok adósságszolgálati sokkot okozni a cégeknek a kivezetés. A lakosság június 30-áig meghosszabbított kamatstopjának még kérdéses a sorsa.

Foglalkozunk a hitelek árazásával és kamatstopjával a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciáján, már lehet regisztrálni a rendezvényre!

Alábbi cikkünkben magyaráztuk el, milyen kamatsapka intézkedések vannak Magyarországon, és hogyan működnek:

2024. április 1- jével kivezetésre kerül a kkv-kamatstop, amely 2022. november 1. óta nyújt jelentős segítséget a változó kamatozású, nem-támogatott és legalább egy éves futamidejű forint hitellel rendelkező kis- és középvállalkozások számára. Az intézkedés összesen több mint 50 ezer kkv-n segített – közölte csütörtökön reggel az NGM, hozzátéve:

A kkv kamatstop kivezetésére úgy kerülhet sor, hogy egyik érintett vállalkozás törlesztőrészlete sem fog emelkedni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés