Amerikai szankciókat kaphatnak a nyakukba a kínai bankok, ha tovább támogatják az oroszokat
Bank

Amerikai szankciókat kaphatnak a nyakukba a kínai bankok, ha tovább támogatják az oroszokat

Portfolio
Az Egyesült Államok kész szankciókkal sújtani a kínai bankokat és vállalatokat, ha azok segítséget nyújtanak az orosz fegyveres erőknek az ukrajnai invázióhoz - közölte Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter a CNBC beszámolója szerint.

Készen állunk cselekedni, ha jelentős jogsértéseket látunk, különösen a pénzintézetek részéről…Bármi, ami az orosz hadsereg segítését jelenti az Ukrajna elleni brutális háborúban, elfogadhatatlan számunkra, és megvan a lehetőségünk arra, hogy szankciókat alkalmazzunk.

- mondta Yellen a CNBC-nek adott interjújában.

Joe Biden elnök decemberben új rendeletet adott ki, amely a pénzügyminisztert ruházta fel azzal a hatáskörrel, hogy szankcionálja azokat a pénzintézeteket, amelyek az orosz katonai-ipari komplexumot segítik. Yellen szerint a pénzügyminisztérium még nem használta ezt az eszközt.

Kínának jogában áll kapcsolatot fenntartani Oroszországgal, és Yellen szerint a két ország közötti kereskedelem nagy részét az Egyesült Államok problémamentesnek tartja. De a katonai segélyek nyújtása Pekingből Moszkvának szankciókat válthat ki.

Yellen már több napja Kínában tartózkodik, ahol hivatalos személyekkel találkozott, köztük kollégájával, He Lifeng miniszterelnök-helyettessel. Yellen felvetette az Egyesült Államok aggodalmát a zöld energiaiparban, például a napelemek, az elektromos járművek és a lítiumion-akkumulátorok területén tapasztalható kínai túltermeléssel kapcsolatban.

Washington azt állítja, hogy e termékek kínai kormányzati támogatása messze meghaladja a termékek iránti hazai keresletet. Ha a kínai gyártók nem találnak vevőket a zöld energiával kapcsolatos infrastruktúrájukra otthon, előfordulhat, hogy olcsóbb, feles termékeiket a globális piacokra dobják, és ezzel más vállalatokat szorítanak ki.

Yellen nem zárta ki a kínai importra kivetett magasabb amerikai vámok lehetőségét, ha Kína nem foglalkozik ezekkel az aggályokkal.

Create your own user feedback survey

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
csalás scammer marketplace facebook hacker csaló telefon átverés