Előfizetői tartalom

Babaváróból horrorhitel? - Közeleg az igazság pillanata magyarok tízezrei számára

Öt éve, 2019. július 1-jén indult el a babaváró hitel. Idén júliusban jár le tehát a gyermekvállalásra megszabott ötéves határidő azok számára, akik az elsők között igényelték a kamatmentes kölcsönt.  Akiknél nem teljesült a gyermekvállalás, azoknak 120 napon belül vissza kell fizetniük a már igénybe vett kamattámogatást, és magas kamatozású kölcsönné alakul a hitel, ami jelen állás szerint a havi törlesztőrészlet duplázódását fogja jelenteni. Hogy hányan lehetnek az érintettek, arról az MNB adott tájékoztatást nemrég, a napokban pedig egy halvány reménysugárnak kinéző törvénymódosítást is elfogadott a parlament.

Szép számok Jó eredményeket hozott öt évvel ezelőtti indulása óta a babaváró hitel, hiszen 2024 áprilisának a végéig 250 ezer házaspár vette igénybe, átlagosan 9,8 millió forint értékben vették fel, így a teljes szerződéses összeg 2450 milliárd forintnál jár, a fennálló babaváró tartozások összege több mint 2100 milliárd forint, ami a lakosság teljes banki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés