Előfizetői tartalom

Itt a nagy lakáskölcsön-táblázat: most olcsóbban juthatsz hitelhez, mint maga az állam

Az alacsonyabb jövedelműek 6,7%, a magasabb jövedelműek 6,2% környéki kamatokkal tudnak most lakáshitelt felvenni a magyar bankoknál. Ez 10 millió forintonként 76 ezer, illetve 73 ezer forintos törlesztőrészletet jelent egy 20 éves lakáshitel esetében. Év eleje óta néhány kisebb változástól eltekintve gyakorlatilag beragadtak a lakáshitelkamatok a 6-7% közötti sávba, és a hozamkörnyezet alapján nem érdemes mostanában alacsonyabb kamatokra várni. Egyre nagyobb az esélye, hogy az év nagy részét ebben a 6-7%-os sávban töltik a lakáshitelek.

Ha a legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz lakáshiteltől és a kistelepüléseken elérhető CSOK-hiteltől eltekintünk, akkor piaci kamatozás mellett 20 éves futamidőre jövedelemtől függően 6,2-6,7%-os kamattal és 73-76 ezer forintos törlesztőrészlettel lehet most lakáshitelhez jutni a magyar bankoknál  speciális (például zöldhitelekre vonatkozó energiahatékonysági)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés