Előfizetői tartalom

Megérkezett a kormány bejelentése: több mindenre lesz igényelhető az új otthonfelújítási támogatás

Július 1-jén indul az új otthonfelújítási hitelprogram az OTP, az MBH és a Gránit Bank MFB Pontként üzemelő bankfiókjaiban az 1990 vége előtt használatba vett családi házak energetikai korszerűsítésére. A hitel a korábban tervezett 8 év helyett akár 12 évre felvehető, így a törlesztőrészlet mindössze 14-25 ezer forint lehet. További változás, hogy sokak kérésére hőszivattyús fűtés kiépítésére, fa szerkezetű nyílászárók beszerelésére és kőzetgyapot hőszigetelésre is igénybe vehető lesz. A legfeljebb 7 millió forintnyi korszerűsítési számlára elszámolható program minimális önrésze 1 millió, vissza nem térítendő támogatási része járástól függően változatlanul 2,5-3,5 millió forint lehet, a maradék 2,5-3,5 milliót kell kamatmentes hitelként törleszteni.

Az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös közleménye szerint július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban, ami megfelel a Portfolio korábbi értesülésének, miután a korábban tervezett június 3-ai indulást halasztani kellett.  A végleges felhívás hétfőn délután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés