Előfizetői tartalom

Több százezer magyar család várja lélegzet-visszafojtva, mit kezd a kormány napokon belül a lakáshitelekkel

A jelenlegi szabályozás szerint június 30-án véget ér a jelzáloghitelek kamatstopja. Az intézkedés eddig 300 ezer háztartást óvott meg a magasabb kamatkörnyezet hatásaitól, a bankszektornak pedig több mint 400 milliárd forintjába került. Nagy Márton miniszter beszélt már az újabb meghosszabbításról, de az erről szóló jogszabály még mindig nem jelent meg. A BUBOR még mindig 7% közelében jár a bevezetéskori 2%-kal szemben, az érintett hiteladósok eloszlása alapján viszont szerencsére viszonylag kevesen vannak most már azok, akiket elviselhetetlen sokként érne a kamatstop hirtelen kivezetése. UPDATE: június 20-án végül bejelentette a kormány a kamatstop meghosszabbítását december 31-éig.

Kemény dió Március 31-ével megszűnt a vállalati hitelek kamatstopja anélkül, hogy adósságszolgálati sokkot okozott volna az érintett több ezer kis- és középvállalkozások számára. Annál keményebb dió a kormány számára a 2022 eleje óta élő jelzáloghiteles kamatstop, hiszen sokkal több adóst érint (mintegy 302 ezret), ugyanis minden olyan jelzáloghitelre kiterjed...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés