Előfizetői tartalom

CSAM: nehéz időszak az állampapírpiacon, hamar távozhat a spekulatív tőke

Portfolio
Összességében igen jól jártak azok a háztartások illetve intézmények, melyek megtakarításaikat állampapírban illetve kötvény vagy pénzpiaci alapokban tartották. Volt olyan pillanat, amikor a 3 hónapos hozam (évesítve) 30% fölé is emelkedett bizonyos kötvényalapoknál. A hozamalakulást tekintve a mélyponton feltehetően túl vagyunk, ugyanakkor a piac volatilitása továbbra is igen nagy. A Credit Suisse Kötvény Alap az egyik legsikeresebb alap volt a vizsgált időszakban.

A kötvényalapok népszerűsége már az elmúlt évben is meghatározó volt, ebben változás az idei évben feltehetően nem várható. A banki betétek kamatainak drasztikus csökkenésével a befektetési jegyek iránti érdeklődés csak fokozódhat. A Credit Suisse Kötvény Alap igen jól kihasználta az elmúlt időszak piaci folyamatait, mely a hozamalakulásban egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés