Előfizetői tartalom

Kötvényalapok: év végi hajrá, ki eddig a legjobb?

Portfolio
Bár nincs még vége az évnek, mégis úgy gondoltuk, egy kis áttekintést végzünk, hogy a kötvény alapok hogyan teljesítettek az idei évben. A teljesítménykülönbségek igen jelentősek, számításaink szerint a legjobb és legrosszabb teljesítménnyel rendelkező alap között az eltérés 4.5%pont (az év elejétől dec. 9-ig nominálisan).

Hektikus év trendfordulókkal. Az idei év igen hektikusan alakult az alapok teljesítményét tekintve. A piacon jelentős volt a hozamingadozás, a tavaszi kb. 150 bp-os hozamesést a nyár folyamán hasonló mértékű hozamemelkedés követte. Tartós hozamcsökkenés csak a nyár végén, szeptember elején indult meg, azóta a hozamszint közel 200 bp-tal került lejjebb a hozamgörbe közepén.Azon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés