Előfizetői tartalom

Tényleg a vége felé tart a hitelpiaci válság?

Portfolio
A hitelpiaci válság már több mint fél éve robbant be a köztudatba, de még mindig nem lehet biztosan látni sem az érintett hitelintézetek körét, se a krízis tényleges mélységét. Elemzők és befektetők egyaránt megosztottak, hogy meddig tarthat még a válság, de a piaci hangulat azt jelzi, hogy a mindennapi szkepticizmus mellett immár lassan kezdenek megnyugodni az idegek. Ennek ellenére a negatív vállalati és gazdasági információk továbbra is jelentősen rángathatják az árfolyamokat, a piacok feszülten figyelnek a hírekre, hangsúlyozzák az ING vezető portfoliómenedzserei.

Egy biztos, a bizonytalanság A hitelpiaci válság óriáshullámai mélyen érintették a pénzügyi szolgáltatókat, mind a hiteleik finanszírozásán, mind a részvényeik értékeltségén keresztül. A hitelszűke miatt a bankok a krízis kipattanása óta egyre kevésbé tudják külső forrásból finanszírozni kihelyezéseiket, valamint a jelzálogpiac felfúvódásával az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés