Előfizetői tartalom

A kormány a nyugdíjunkat rombolja az adócsomaggal

Portfolio
Hiába van tele a sajtó a nyugdíjpénztárak első féléves jelentős veszteségeivel, a pénztári ágazat hosszú távú eredményei nem a mostani rövid távú folyamatoktól függ. A választható portfóliók hosszú távon lehetőséget biztosítanak a pénztártagok számára, hogy hosszú távon az eddiginél magasabb hozamokat érjenek el. A siker kulcsa így egyedül a megfelelő befektetési folyamat, ami felé jelentős lépéseket tett az ágazat az elmúlt években. Eközben viszont a közelmúltban napvilágot látott adócsomaggal a kormányzat rövid távú adóteherrel sújtaná a munkáltatói hozzájárulást, tönkre téve egy hosszú távú megtakarításokat eredményező lehetőséget.

A pénztárak sem lógnak ki semmilyen irányba A magánnyugdíjpénztári ágazat a felállása óta reálhozamot ért el, azaz működése eredményesnek mondható, az elmúlt fél év negatív eredményei ellenére - hangsúlyozták a Stabilitás Pénztárszövetség szervezte sajtóbeszélgetésen a pénztári ágazat képviselői. Az szektorban ráadásul kedvező folyamatok figyelhetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés