Előfizetői tartalom

Szorosabbra húznák a nadrágszíjat az alapoknál is

Portfolio
A szabályozói szigorítások az amerikai nyugdíj célú megtakarítások piacát is elérhetik, a Szenátusban ugyanis a mai napon hallgatják meg a SEC és a Munkaügyi Minisztérium képviselőit azokról a befektetési alapokról, amiknek a befektetési politikája az ügyfél életkorának emelkedésével folyamatosan a kockázatmentesebb irányba változik. A Szenátus szakbizottsága szerint növelni kellene az ügyfelek tájékozottságát az alapokkal kapcsolatban, miközben nem elképzelhetetlen az adminisztratív szabályok szigorítása sem.

A 2008-as drasztikus veszteségek után az amerikai hatóságok komolyan gondolkoznak azon, hogy meg kellene változtatni a target-date alapok szabályozását, amik az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűséget élveztek a 401(k) számlák esetében - írja az USA Today. Az amerikai tőzsdefelügyelet és a Munkaügyi Minisztérium képviselőit is meghallgatják a mai napon a Szenátus egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés