Előfizetői tartalom

Fordulópont az alapkezelési piacon

Portfolio
A magyar megtakarítási piacon magas részesedéssel bírnak a befektetési alapok, ha megnézzük, akkor nemzetközi szinten is magasnak számít a befektetési alap penetráció. Az alapokban kezelt vagyon többsége konzervatív befektetési politika mellett van befektetve, viszont elindult egy váltás a piacon a kamatcsökkentések hatására. Jelenleg egy nagyon érdekes szituáció alakult ki, a visszatekintő hozamok csökkenésével már nehezen adhatók el a pénzpiaci alapok, a befektetők pedig alternatívákat keresnek. Az alapszektor legnagyobb kihívása az, hogy a historikusan alacsony kamatkörnyezetben vonzó alternatívát nyújtson, ezt a termék-innovációval lehet például biztosítani - hangzott el egy mai budapesti sajtótájékoztatón.

A magyar megtakarítási piacon magas a befektetési alapok penetrációja, ma már minden 10 forint megtakarításból 1 forint alapokban van. Nemzetközi szinten is nagyon jól állunk, jelenleg azt mondhatjuk el, hogy a legfejlettebb Európai Uniós országokban láthatunk olyan befektetési jegy penetrációt, mint Magyarországon. Az viszont nagy különbség a nemzetközi viszonyokhoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés