Előfizetői tartalom

Új leütési rekord a nemzetközi műtárgypiacon

Portfolio
Biztosan nem egy új "aranykor" kezdetét jelenti, de azért bevonul a művészet és a műkereskedelem történetébe a Christie's tegnapi New York-i modern és kortárs aukciója, ahol megdőlt a legdrágábban eladott műalkotás rekordja is - közli a friss hírt a műtárgy.com. 56 mű cserélt gazdát egymillió dollár feletti áron, 16 átlépte a tízmilliós küszöböt is.

10 művész képei keltek el rekordáron, köztük Francis Bacon Lucian Freudot ábrázoló triptichonja, amelyért új, egyelőre ismeretlen tulajdonosa 142,4 millió dollárt, abszolút árverési csúcsot jelentő összeget adott. A három Freud-tanulmány, mely a két művész barátságának legintenzívebb időszakában született, az elmúlt évtizedekben több ízben is szerepelt kiállításokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés