Előfizetői tartalom

Így vonul ki a Raiffeisen Magyarországról?

Az MKB után a Raiffeisen a második hazai nagybank, amelynek szóba került az eladása a napokban. Az elmúlt évek egyik legveszteségesebb magyarországi bankjáról van szó, így a tulajdonos nyilatkozata, ha váratlan volt is, nem feltétlenül keltett meglepetést. Az annál inkább, hogy az osztrákok állítólag már vételi ajánlatokat is kaptak a magyar érdekeltségre. Mivel egy veszteségtermelő koloncot aligha venne bárki is a nyakába, elképzelhető, hogy az MKB-hoz hasonlóan nem egészben értékesítenék a leánybankot, sőt más lehetőségek is szóba jöhetnek. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy áll most a magyar Raiffeisen szénája.

"A magyar Raiffeisen Bank egyidős a hazai kétszintű bankrendszerrel" - hirdeti büszkén az osztrák bankcsoport több mint negyed évszázados magyarországi történetét a magyar leánybank honlapja. Tény, hogy hosszú múltja mellett sokáig az egyik legdinamikusabban bővülő és az egyik legnagyobb nyereséget elérő (ily módon az egyik legsikeresebb) bank volt Magyarországon a Raiffeisen.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés