Befektetés

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!

Portfolio
Az elektronikus könyvolvasók, tabletek és más digitális eszközök elterjedésével azt gondolhatnánk, hogy a nyomtatott könyveknek már leáldozott. Azonban manapság egyre többen vélik úgy, hogy a régi könyveknek és a papírnak külön hangulata van, amely szorosan hozzátartozik az olvasás élményéhez. Az itt bemutatott könyvkülönlegességek egytől-egyik olyan egyedi darabok, melyek biztos, hogy csodálatos élménnyé teszik az olvasást. A műtárgy.com ajánlójában a könyvkülönlegességeken túl bemutat két egyedi térképet is, amelyek mind elérhető kikiáltási árról indulnak és licitálhatók lesznek a következő hetek aukciós piacán, de már most megtekinthetők a műtárgy.com kínálatában.
A dedikált kötetek, a több száz éves lapok, a festett és aranyozott kötés olyan egyediséget kölcsönöznek ezeknek a köteteknek, melynek köszönhetően az olvasásuk és lapozgatásuk különleges eseménnyé válhat.

A rejtelmes sziget Jules Verne egyik legnépszerűbb regénye, amely fiatalok generációinak jelentette az egyik első meghatározó olvasmányélményt, és amelyet már Verne életében kiadtak magyarul is.

1. Verne Gyula: A rejtelmes sziget, Átdolgozta Szász Károly. Képekkel. Harmadik kiadás. /Verne Gyula Összes Munkái./ Budapest, 1895. Franklin. 460 [4] p. Kiadói, festett és aranyozott, piros egészvászon-kötésben. 20,5 cm.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 12.000 Ft
Ez a kötet Misztótfalusi Kis Miklós 17. század végén kinyomtatott magyar nyelvű bibliájának a 20. századi reprint kiadása.

2. M. Tótfalusi Kis Miklós aranyas bibliája (reprint) Bp., 1991. Európa Könyvkiadó. Bibliofil kiadás aranyozott lapszélekkel, műbőr kötésben és tékában, kísérő tanulmánnyal.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 8.000 Ft
Ez a kézzel határszínezett térkép az Esztergom körüli területek vadászati beosztását mutatja.

3. Vadásztársasági Térkép. Esztergom szabad királyi város síkvadász területe. Kézzel határszínezett litográf térkép. Lépték: 1:14400 Méret: 60×68 cm.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 4.000 Ft
A Guillaume Delisle néven is ismert párizsi térképész 1703-as Magyarország térképe ábrázolta először nagyjából pontosan a Duna folyását.

4. Guillaume de L'Isle (1675 - 1726), Magyarország térképe, színezett rézmetszet, papír, 48,5×58 cm.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 80.000 Ft
Babits Mihály utolsó kötetének ezt az első kiadású példányát a költő a saját kézjegyével is ellátta.

5. Babits Mihály: Jónás könyve, Első kiadás. Aláírt, számozott (133/1400) példány. [Budapest, 1940.] Nyugat (Hungária ny.) [40] p. Kiadói, illusztrált félvászon-kötésben. 24,6 cm.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 8.000 Ft
Magyar Elek a két világháború közti korszak egyik legkiemelkedőbb gasztronómiai újságírója volt, aki évekig Ínyesmester álnév alatt írt és az ugyanezen cím alatt megjelent kötete még ma is egy nagyszerű használható szakácskönyv.

6. Magyar Elek: Az Ínyesmester szakácskönyve. 2500 recept. Budapest, 1933. Athenaeum. 510 p. Kiadói egészvászon-kötésben. 22,7 cm.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 4.000 Ft
Pyrker János egri érsek eposza a saját korában komoly irodalmi vitát váltott ki és 1833-ban Markó Károly A Szent Hajdan gyöngyeiből címmel festett egy képet, amely ma a Nemzeti Galériában található.

7. Felső-Eőri Pyrker János László: A szent hajdan gyöngyei. [Fordította:] Kazinczy Ferencz. Első magyar nyelvű kiadás. (Először németül jelent meg 1821-ben Budán.) 1830. Pesti M. Kir. Egyetem. 1 t. (cím képmetszet a szerző arcképe), LVIII, [6] 262 p. Korabeli, aranyozott gerincű, vaknyomással díszített.

Egyedi könyveket ajándékozna? Most megteheti!
Kikiáltási ár: 10.000 Ft
Szerző: műtárgy.com
Szeretné befektetési alapban kamatoztatni megtakarítását?
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
nyugdíj191203gettystock