Előfizetői tartalom

Dollárba menekülnek a magyarok?

Az abszolút hozamú alapok népszerűsége a svájci döntés ellenére is fenn tud maradni 2015-ben, de az alacsony hozamkörnyezetben most még inkább felértékelődnek az alapkezelői díjak csökkentése felé tett törekvések - mondta el Kadocsa Péter, az Aegon Alapkezelő elnök-vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjújában. Az alapoknál megfigyelhető kisebb tőkekiáramlás Kadocsa szerint nem a csökkenő lakossági keresletnek tudható be, hanem annak, hogy egyre többen keresik a dollár alapú eszközöket.

Portfolio: A svájci jegybank döntésének és a frank hirtelen megerősödésének volt közvetlen hatása az Aegon alapjaira? Kadocsa Péter: Ilyen pozíció nem volt az alapjainkban, úgyhogy nem volt hatása. Természetesen akár lehetett volna, azonban olyan mértékű hatás a mi alapjaink esetében nehezen képzelhető el, ami máshol előfordult a piacon, hiszen mi ilyen mértékű kockázatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés