Előfizetői tartalom

Magyarország megmentője: ezekre ugranak a befektetők

Néhány hónapja indította el a Franklin Templeton Alapkezelő az alternatív befektetési stratégián alapuló Franklin K2 alapját. Az alap jelenleg négy fő stratégia mentén allokálja befektetéseit és úgy tűnik, nem is eredménytelenül, hiszen indulása óta már közel 4%-os hozammal büszkélkedhet. Arról, hogy miért lehet manapság létjogosultsága a hedge fund típusú stratégiáknak és hogyan lehet ezzel magas piaci hozamokat kiaknázni, Peter Vincenttel, a Templeton Alapkezelő alternatív stratégiájának értékesítési vezetőjével beszélgettünk.

Portfolio: Miért gondolja úgy, hogy a hedge fund típusú stratégiák működőképesek manapság? Peter Vincent: Több okot is fel tudnék erre sorolni. Egyre inkább növekszik a kereslet az aktív befektetési stratégiával működő alapok iránt. Az emberek olyan portfóliómenedzsereket és alapokat keresnek, akik negatív piaci környezetben is fel tudnak mutatni jó teljesítményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés