Előfizetői tartalom

Eldőlt a brókerügy - Százmilliárdokat fizethetnek ártatlanul

Eddig csak sejtettük, most már biztos: nehéz év elé néznek a Beva-tagok. Az alap 2014. évre vonatkozó jelentése és saját becsléseink alapján 120 milliárd forintos kártalanításra kell felkészülniük a bankokból, alapkezelőkből és brókercégekből álló tagoknak. A Hungáriára is megvannak már az első becslések és azt is tudni lehet, hogyan teremti majd elő a Beva a kártalanításhoz szükséges pénzt. Az éves tagdíj várhatóan 6,5-szeresére emelkedik, és a tavalyi eredményeket látva könnyen előfordulhat, hogy egy-két szolgáltató bezárja kapuit vagy külföldre viszi a központját. Mutatjuk a legfrissebb számokat.

Ennyit tervez kifizetni a Beva a károsultaknak. Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Beva 2014-es beszámolója szerint már meg is képezte a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor ügyében várható kártalanításokhoz szükséges céltartalékot. A Buda-Cashnél és a Hungáriánál a Beva az óvatosság elvére hivatkozva az utolsó adatszolgáltatás alapján a biztosított letéti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés