Előfizetői tartalom

Bevetted, hogy ez többet hoz a betétnél? - Itt a meztelen valóság

Többfrontos harcot vívnak a pénzpiaci alapok: a teljesítmény visszaesése mellett még a folyamatosan kiáramló vagyon miatt is aggódhatnak az alapok kezelői . A vagyon tavaly óta folyamatosan csökken, csak idén az első félévben 107 milliárdnyi tőke áramlott ki, főként a likvidebb alapokból. 2014-ben a legjobb alapok éves hozama még 2% felett alakult, ehhez képest idén ugyanez a szám 1,9%-ra csökkent. Ha folytatódik a hozamok esése, lassan azon is érdemes elgondolkodni, nem éri-e meg jobban bankbetétben tartani a pénzünket.

Többfrontos harc a pénzpiaci alapoknál. A pénzpiaci alapok befektetési politikája, illetve a befektetési időtáv korlátai jelentős kihívások elé állítják a hazai pénzpiaci alapokat, amikor az alap teljesítményének növeléséről van szó: Az MNB kamatvágása egyre lejjebb küldi a hozamokat, bár a kamatvágási ciklus végéről szóló bejelentés valamelyest enyhítheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés