Előfizetői tartalom

Miért nem kell a kutyának sem a babakötvény?

Tíz százalékos állami támogatás, infláció felett 3%-os kamatozás, teljes adó- és járulékmentesség - mégsem népszerű a magyar szülők körében a babakötvény. Bár július végéig az állam több mint 900 ezer gyermeknek nyújtott életkezdési támogatást a kincstári letéti számlákra, ezeknek csak egy töredéke, 83,6 ezer számla került át a kincstár által vezetett Start értékpapírszámlákra. De mi okozza az értékpapírszámla és a babakötvény népszerűtlenségét? Van ennél jobb befektetés is vagy egyszerűen csak nem tudnak a babakötvény létezéséről a szülők? Ezeknek a kérdéseknek járunk utána az alábbi cikkünkben.

Mit kell tudni a babakötvényről?Alaptámogatásként az állam minden most született gyermeknek 42 500 forintos (esetenként ettől eltérő) életkezdési támogatást nyújt, amelyet a Magyar Államkincstárnál (MÁK) vezetett kincstári letéti Start-számlán írnak jóvá. Ha a szülők a MÁK-nál Start értékpapírszámlát nyitnak, a gyermek életkezdési támogatása átkerül erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés