Előfizetői tartalom

Az év legfontosabb döntésére várunk, így kereshetsz vele

Az idén már többször beharangozták a Fed várható kamatemelését, először júniusban, majd szeptemberben számított szigorításra a piac, azonban mindkét esetben a konkrét időponthoz közeledve jelentősen visszaesett a lépés esélye. Most viszont a piac nagyjából nyolcvan százalékig biztosra veszi, hogy szerdán már tényleg megtörténik az a lépés, ami 2016-ban is meghatározhatja a piaci tendenciákat. Ha elindul a kamatemelési ciklus, az szinte minden eszközosztályra hatással lehet, ezért most igyekszünk számba venni, milyen eszközök felé érdemes elmozdulni, és mitől kell esetleg óvakodni a következő hónapokban.

Idén már harmadszor futnak nekiSzinte biztosra veszi mosta piac azt, hogy szerdán a Fed hét év után végre elmozdul a nulla százalékos kamatszintről. A piaci árazások alapján nyolcvan százalék körüli esélye van egy 25 bázispontos emelésnek, amivel egy több éves kamatemelési ciklus indulhat el a tengerentúlon. A lépés annyiban trükkös lehet, hogy jelenleg a hivatalos kamatszint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés