Előfizetői tartalom

Minden befektető életét felforgatja egy most készülő döntés

Bizonyára sokan hallottak már innen-onnan a MiFID II-ről, de azt már kevesen tudják, pontosan mit is takar ez az elnevezés, és miért olyan fontos a magyar befektetők és befektetési szolgáltatók számára. Ugyan egy évvel, úgy tűnik, eltolták a bevezetését, így 2018 januárjában léphet életbe, nem árt már most tisztában lenni azzal, mennyiben változtatja meg a befektetési lehetőségeket, a szolgáltatók tájékoztatási kötelezettségét, a termékfejlesztést és a termékértékesítést az új szabályozás. Megkérdeztük a hazai érintett szereplőket is a hatásokról, egy biztos: költséges változás lesz, amit a befektetők is érezni fognak, cserébe viszont javul a befektetővédelem.

A befektetési szolgáltatási tevékenységre, valamint a szabályozott piacokra és multilaterális kereskedési rendszerekre vonatkozó irányelv (röviden MiFID I) 2007 óta hatályos, de a piacokon végbemenő változások és folyamatos technológiai újítások miatt szükség volt a korábbi irányelv felülvizsgálatára. A MiFID II-t eredetileg 2017 januárjától kellett volna a tagállamoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés