Előfizetői tartalom

Kiderítettük: ezért nem kapsz még nyugdíjat

Árgyelán Ágnes
Tavaly 111, idén eddig 50, a következő években pedig 1200-nál is több magán-nyugdíjpénztári tagot érint, hogy a magánkasszáknak nem sikerül járadékszolgáltatást nyújtaniuk, holott ez törvényi kötelezettségük. A biztosítóktól is vásárolhatnának járadékszolgáltatást, ilyet azonban nem találni a piacon, és ha a biztosítókon múlik, ez a helyzet egyhamar nem is fog változni. A biztosítói termékek hiánya legalább annyira érinti az önkéntes pénztárak tagjait is, igaz, ez esetben a saját járadékszolgáltatással nincs gond. De miért vannak ilyen nagy hátrányban a magánkaszák nyugdíjasai az önkéntes kasszák tagjaival szemben és miért van az, hogy egy-két kivételtől eltekintve a biztosítók még csak nem is gondolkodnak a pénztári járadékszolgáltatáson? Megkérdeztük az érintetteket, nyugtalanító válaszokat kaptunk.

Kiket érint a járadékfizetés körüli hercehurca?Az önkéntes pénztárak esetében idén januárban, a magánkasszáknál pedig már tavaly januárban életbe lépett az új törvény, amely többek között a járadékfizetés mikéntjét szabályozza. A kérdés kulcsfontosságú, miután a magánpénztáraknál csak idén eddig 50 fő érte el a nyugdíjkorhatárt, a következő öt évben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái