Előfizetői tartalom

Havi 20 ezer készpénzben? - A nyugdíjnál jöhet a feketeleves

Már egy hónapja folynak a találgatások arról, hogyan és milyen mértékben alakítsa át a kormány a mostani cafeteria rendszerét, sajtóértesülések szerint erről már ma döntés születhet. Még márciusban Orbán a béren kívüli juttatások készpénzesítéséről beszélt, kérdés, hogyan hatna ez a részben cafeteriás befizetésekből élő nyugdíjpénztárakra. Az önkéntes pénztárakban ugyanis az évről évre növekvő egyéni tagdíjbefizetések ellenére még mindig 40% körüli a munkáltatói hozzájárulás, amelynek egy jelentős része a cafeterián keresztül érkezik az önkéntes kasszákhoz. A pénztárak egy része nem aggódik, mások szerint félő, hogy nagy akadályokat gördítene a készpénzesítés a tagok fizetési hajlandósága elé.

Milyen változások jöhetnek a cafeteriában?Még március közepén lengette be Orbán Viktor, hogy 2017-től jelentősen átalakítanák a mostani cafeteria rendszerét. A tervek szerint készpénzesítenék a béren kívüli juttatásokat, mégpedig úgy, hogy egy részét járulékmentes béremelésre használhassák fel a munkaadók. Egyes sajtóértesülések szerint havi 20 ezer forint lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés